-Ријеч начелника
-Воде
-Кроз Дринић
-Јубилеј
-Такмичење
-Ловиште
-Ловачка кућа
-Цјеновник
-Светиње
-Рунолист
-Прашума "Лом"
-Општи преглед
-Стратегија
-Први повратак
-Срнетица
-Сеобе
-I свјетски рат
-Антика
ЈУБИЛЕЈ  
 
Четвртог марта 2006. године навршило се тачно десет година од првог повратка у Дринић. У част овог малог, што се времена тиче, и великог, што се постигнутог тиче, јубилеја, организована је скромна прослава. Протокол овога обиљежавања прво је подразумјевао посјету споменику погинулим борцима Отаџбинског рата и полагање цвјећа, те обилазак Спомен куће.
 
 
Након тога у Ловачком дому на Великом врелу организован је ручак. Том приликом присутним званицама се обратио начелник општине Дринић господин Драго Ковачевић. Он је евоцирао успомене на први обилазак Дринића, етапе каснијег развоја, садашње стање општине, те планове за будућност. Послије њега свеченом скупу се обратио и господин Драган Кецман, начелник општине Босански Петровац.
 
 
На прославу су пристигли и чланови изворне вокалне групе "РУНОЛИСТ". Традиционално у коњским колима и у народној ношњи. Њихова пјесма одушевила је све присутне. Сорили су момачки да је одјекивала цијела Клековача. Чланови групе су: први глас Никола Маринковић, пратећи гласови: браћа Владо и Драган Шево, Драган Ћућуз, Милош Тркуља, Душко Радуловић и Слободан Боснић.
   
 
 
Послије ручка слиједио је повратак у Дринић. А Дринић ко Дринић, никад љепши и никад већи... и никад перспективнији!
 
     
Ове јубиларне године у Дринићу се планира довршетак реконструкције нисконапонске мреже, асфалтирање што је могуће више путева, изградња ски лифта и два бунгалова у непосредној близини Ловачког дома...
...почетак изградње новог дома здравља, довршетак изградње звоника на мјесној цркви, проширење индустријских капацитета...
     
У част овог јубилеја Мирко Мишо Ромић, из сусједног села Буковача, који иначе ради као ложач у котловници у Дринићу, организовао је малу изложбу својих радова. Од куване пшеничне сламе, дрвета, љепила и нешто тамног платна он прави невјероватне рукотворине. Нешто за своју душу а нешто и за продају Мишо у дугим зимским ноћима кад дежура на послу, филигранском прецизношћу ствара права мала умјетничка дјела.
 
   

на врх

 
 
made by SiZ