-Ријеч начелника
-Воде
-Кроз Дринић
-Јубилеј
-Такмичење
-Ловиште
-Ловачка кућа
-Цјеновник
-Светиње
-Рунолист
-Прашума "Лом"
-Општи преглед
-Стратегија
-Први повратак
-Срнетица
-Сеобе
-I свјетски рат
-Антика
РИЈЕЧ НАЧЕЛНИКА  
 
 
 
 
 

Поштовани посјетиоци,

Добродошли на службену страницу општине Петровац, чији је главни циљ успостављање квалитетне комуникације како садашњих или бивших становника овог мјеста, радника наше Административне службе, тако и свих оних који су на било који начин везани за Дринић и желе да буду у току са актеулним дешавањима у нашој општини.

начелник
Драго Ковачевић

Поштовани посјетиоци ове странице,
Прије свега, желио бих да се захвалим грађанима који су ми указали повјерење на протеклим локалним изборима, те тако омогућили да у четвртом мандатном периоду будем на челу наше локалне заједнице. Трудићу се да то повјерење максимално оправдам, радећи за добробит свих оних који на било који начин имају везе са овом локалном заједницом.
Један од првих приоритета ће бити да радимо на стабилизацији буџета који је на дан примопредаје 24.12.2020.године био у дефициту цирка 400 000 КМ.
Наставићемо са изградњом неопходне инфраструктуре за даљни развој ове локалне заједнице . Ту се прије свега мисли на упајање већ постојећих бушотина на централни водоводни систем, као и наставак истраживања на изналажењу нових количина воде. Кад је у питању путна инфраструктура, у плану је да довршимо асфалтирање неколико локалних путева, као и да санирамо оштећења на већ асфалтираним путним правцима. Постојећу уличну расвјету планирамо замјенити модернијом лед расвјетом, која ће омогућити значајнију уштеду електричне енергије. Настојаћемо да изнађемо потребна средства за довршетак канализационе мреже.
Радићемо на стварању повољног амбијента за привлачење евентуалних инвеститора у области туризма, дрвопрераде и пољопривреде.
Настојаћемо да максимално помогнемо рад наше основне школе, а ту се прије свега мисли на набавку новог возила за превоз ученика, затим набавка модернијих учила и опреме, реновирање потребног простора итд.
Максимално ћемо помоћи и рад Дома здравља, ту прије свега мислимо на набавку једног санитетског возила, те рјешавање недовршених статусних проблема.
Урадићемо санацију игралишта за мале спортове и парка за најмлађе.
Наравно, има ту још идеја како да квалитет живљења на овом простору подигнемо на један виши ниво, али то ће у многоме зависити од епидемиолошке ситуације, а самим тим приливом средстава у буџет општине.

Зашто вјерујем у успјех ових зацртаних планова за будућност наше мале општине?

На челу ове локалне заједнице сам био у три мандатна периода, тачније од 2000-2008-е године и од 2012-2016-е године. У том периоду са радом је почела основна школа, основано је комунално предузеће "Узор", Дом здравља, отворена је Пошта, банка, апотека, полицијска станица. Успостављен је рад низ служби републичког нивоа (Фонд ПИО, Фонд здравственог осигурања, Завод за запошљавање, РУГИП). Све ово пратили су и инфраструктурни пројекти који су квалитет живљења на овом простору дигли на један виши ниво, а то су:
-каптирање постојећих изворишта и изградња водоводног система
-асфалтирање већег дијела локалних путева
-реконструкција (пресвлачење) локалног пута кроз насељено мјесто Дринић
-реконструкција (пресвлачење) локалног пута Дринић-Бос.Петровац
-реконструкција електро мреже
-изградња уличне расвјете
-доградња зграде Дома здравља
-изградња пословно стамбене зграде општине
-реконструкција централне котловнице
-изградња асфалтног игралишта за мале спортове
-изградња вишенамјенског парка за дјецу и одрасле.

Након завршетка мандата 2016. године на рачуну општинског буџета је остало непуних 300 000 КМ, без неизмирених обавеза и без вишка запослених, по тада важећем Закону о локалној урави.
Са истом преданошћу намјеравам наставити и у наредном мандатном периоду, наравно уколико то околности буду дозвољавале.
За крај:
Све ово су ријечи човјека који је рођен, одрастао, живи и будућност везује за Дринић.

 
 
Два километра прије Босанског Петровца из правца Кључа скреће се лијево према Дринићу
ДРИНИЋ ЈЕ ВАЗДУШНА БАЊА
Овај ваздух обогаћен јодом добродошао је особама са поремећеном функцијом штитне жлијезде.
Линија разграничења
       
 
 

Поглед на Дринић из сателита

 
       

на врх

 
 
made by SiZ