-Ријеч начелника
-Воде
-Кроз Дринић
-Јубилеј
-Такмичење
-Ловиште
-Ловачка кућа
-Цјеновник
-Светиње
-Рунолист
-Прашума "Лом"
-Општи преглед
-Стратегија
-Први повратак
-Срнетица
-Сеобе
-I свјетски рат
-Антика
РИЈЕЧ НАЧЕЛНИКА  
 
 
 
 
Поштовани посјетиоци,

Добродошли на службену страницу општине Петровац, чији је главни циљ успостављање квалитетне комуникације како садашњих или бивших становника овог мјеста, радника наше Административне службе, тако и свих оних који су на било који начин везани за Дринић и желе да буду у току са актеулним дешавањима у нашој општини.
 
Такођер се надам да ћете, посјећујући овај сајт, открити о Дринићу нешто ново и занимљиво, а истовремено сам готово сигуран да ћете се на тај начин увјерити и у изузетне природне љепоте и ресурсе којима Дринић располаже, на којима је настао и захваљујући којим се континуирано развија.
Свој програм рада заснивам на развоју туризма и пољопривреде. Оно што наша општина може понудити туристима је ловачки дом "Велико врело" са својим смјештајно-угоститељским капацитетима, планину Клековачу са јединственим цвијетом рунолистом, прашуму Лом која је једна од ријетких сачуваних у Европи као и ловни туризам. За све ово неопходно је поново покренути рад туристичке организације у Дринићу која би имала задатак презентовања и приближавања свих горе наведених предности крајњим корисницима, туристима односно туристичким агенцијама.

С обзиром да је један број младих људи завршио Пољопривредни факултет а један број је пред завршетком планирам да њихова знања преточим у јединствену и сигурну подршку и ослонац развоју пољопривреде на подручију наше општине а и шире. Подршка пољопривредним задругама је пут до остварења овог циља.

Даље, асфалтирање још неасфалтираних локалних путева и реконструкцију оштећених саобраћајница спадају у моје приоритете. А круна свих настојања би било повезивање асфалтним путем Дринића са општином Рибник преко територије Републике Српске.

Овдје је потребно и напоменути да постоје реалне претпоставке, што доказују и обављена бушења, да на територији општине Петровац постоје велике залихе воде. У том смислу планирам покренути иницијативу за отварање фабрике воде што би свакако убрзало развој наше општине.

То би биле основне пројекције мојих планова за будућост. Искрено се надам да ћу упорношћу и честитим радом, уз помоћ својих сарадника, након свог четворогодишњег мандата имати шта и да видим кад се окренем иза себе. На радост и корист становника општине Петровац .

Ваш Начелник општине

Милан Грбић

 
 
Два километра прије Босанског Петровца из правца Кључа скреће се лијево према Дринићу
ДРИНИЋ ЈЕ ВАЗДУШНА БАЊА
Овај ваздух обогаћен јодом добродошао је особама са поремећеном функцијом штитне жлијезде.
Линија разграничења
       
 
 

Поглед на Дринић из сателита

 
       

на врх

 
 
made by SiZ