-Riječ načelnika
-Vode
-Kroz Drinić
-Jubilej
-Takmičenje
-Lovište
-Lovačka kuća
-Cjenovnik
-Svetinje
-Runolist
-Prašuma "Lom"
-Opšti pregled
-Strategija
-Prvi povratak
-Srnetica
-Seobe
-I svjetski rat
-Antika
JUBILEJ  
 
Četvrtog marta 2006. godine navršilo se tačno deset godina od prvog povratka u Drinić. U čast ovog malog, što se vremena tiče, i velikog, što se postignutog tiče, jubileja, organizovana je skromna proslava. Protokol ovoga obilježavanja prvo je podrazumjevao posjetu spomeniku poginulim borcima Otadžbinskog rata i polaganje cvjeća, te obilazak Spomen kuće.
 
 
Nakon toga u Lovačkom domu na Velikom vrelu organizovan je ručak. Tom prilikom prisutnim zvanicama se obratio načelnik opštine Drinić gospodin Drago Kovačević. On je evocirao uspomene na prvi obilazak Drinića, etape kasnijeg razvoja, sadašnje stanje opštine, te planove za budućnost. Poslije njega svečenom skupu se obratio i gospodin Dragan Kecman, načelnik opštine Bosanski Petrovac.
 
 
Na proslavu su pristigli i članovi izvorne vokalne grupe "RUNOLIST". Tradicionalno u konjskim kolima i u narodnoj nošnji. Njihova pjesma oduševila je sve prisutne. Sorili su momački da je odjekivala cijela Klekovača. Članovi grupe su: prvi glas Nikola Marinković, prateći glasovi: braća Vlado i Dragan Ševo, Dragan Ćućuz, Miloš Trkulja, Duško Radulović i Slobodan Bosnić.
   
 
 
Poslije ručka slijedio je povratak u Drinić. A Drinić ko Drinić, nikad ljepši i nikad veći... i nikad perspektivniji!
 
     
Ove jubilarne godine u Driniću se planira dovršetak rekonstrukcije niskonaponske mreže, asfaltiranje što je moguće više puteva, izgradnja ski lifta i dva bungalova u neposrednoj blizini Lovačkog doma...
...početak izgradnje novog doma zdravlja, dovršetak izgradnje zvonika na mjesnoj crkvi, proširenje industrijskih kapaciteta...
     
U čast ovog jubileja Mirko Mišo Romić, iz susjednog sela Bukovača, koji inače radi kao ložač u kotlovnici u Driniću, organizovao je malu izložbu svojih radova. Od kuvane pšenične slame, drveta, ljepila i nešto tamnog platna on pravi nevjerovatne rukotvorine. Nešto za svoju dušu a nešto i za prodaju Mišo u dugim zimskim noćima kad dežura na poslu, filigranskom preciznošću stvara prava mala umjetnička djela.
 
   

na vrh

 
 
made by SiZ