Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Дринић и Босански Петровац заједничким снагама помогли општини Јања

Najnovije aktuelnosti

Бројни привредници, али и грађани општина Петровац и Босански Петровац показали су своју хуманост помажуци становништву, угроженом од поплава, које су током претходне године била честа појава на подручју већег дијела Републике Српске, а нарочито Семберије. Људи добре воље заједничком акцијом успјели су скупити пет шлепера балираног сијена и два камиона огријевног дрвета, а сав скупљени материјал отишао је у руке грађанима мјесне заједнице Јања, која припада општини Бијељина.
Ово мјесто, у којем живе и Срби и Муслимани у скоро једнаком проценту, током претходне године било је поплављено три пута. Приликом преузимања конвоја помоћи, били су присутни начелници општина Петровац и Босански Петровац, Дејан Прошић и Ермин Хајдер, као и начелник Бијељине Мићо Мићић.
– Захвалан сам грађанима општина Петровац и Босански Петровац на пруженој подршци и помоћи у тренутку када је нашим грађанима била најпотребнија – истакао је начелник Бијељине, Мићо Мићић.
Иако је ријеч о скромној помоћи, с обзиром на чињеницу да су општине Петровац и Босански Петровац изразито неразвијене, акција наших грађана и суграђана, њихова несебична жеља да на било који начин олакшају муке грађанима Јање засигурно је за сваку похвалу. Уосталом, давно је речено да се поклону у зубе не гледа…

Facebook