Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Борачка организација прославила крсну славу – Дмитровдан

Najnovije aktuelnosti

Борачка организација Републике Српске прославила је 8. новембра своју Крсну славу -Дмитровдан. У нашој општини, тим поводом положени су вијенци на споменик палим борцима из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, што су испред породица погинулих и несталих бораца учинили Наташа Батес, Зорица Стоисављевић и Јагода Бркљач, док је то исто испред Административне службе општине Петровац учинила Славица Балабан. На Споменик погинулим борцима и жртвама фашистичког терора из Другог свјетског рата, вијенце су, испред општинске Борачке организације, положили Весна Петровић и Бошко Бркљач.
Овим поводом, уприличен је и парастос погинулим борцима Војске Републике Српске, након чега је у ресторану „Сунце“ организована свечано-радна сједница општинске Борачке организације, док је предсједнику републичке Борачке организације, Пантелији Ћургузу, искрене честитке упутио и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.
– И овом приликом желим да нагласим немјерљив допринос који су дали борци Војске Републике Српске у борби за слободу и равноправност нашег народа и стварање Републике Српске, због чега им дугујемо трајну захвалност и дубоко поштовање. Институције Републике Српске, у сарадњи са Борачком организацијом Републике Српске, наставиће да се ангажују на рјешавању проблема борачких категорија и побољшању њиховог положаја у нашем друштву – наведено је у честитки предсједника Додика.

Facebook