Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Дан бораца обиљежен у општини Петровац

Najnovije aktuelnosti

Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата, као и дан Првог српског устанка обиљежен је 14. фебруара у нашој општини полагањем вијенаца на споменик палим борцима из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, што су, испред општинске Борачке организације, учинили Перо Дамјановић и представник породица палих бораца, Нада Ковачевић (слика прва), а испред Административне службе општине Петровац, то исто су учинили начелник Драго Ковачевић и референт за борачко-инвалидску заштиту у нашој општини, Славица Балабан. Као представници породица палих бораца у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, вијенце су на споменик погинулим борцима и жртвама фашистичког терора из Другог свјетског рата положиле Весна Петровић и Зорица Стоисављевић (слика друга).
На овај веома важан дан за борачку популацију, у дринићкој Спомен кући, уприличен је и парастос страдалим борцима Војске Републике Српске (слика трећа).
Поводом Дана бораца и Првог српског устанка, министар рада и борачко – инвалидске заштите Републике Српске, Петар Ђокић нагласио је да су за настанак Српске највећи допринос дали борци отаџбинско – одбрамбеног рата.
• Српска је привржена заштити свих тековина одбрамбено – отаџбинског рата, као и поштовању бораца и заштити њиховог статуса – рекао је Ђокић „Срни“ у Бањој Луци, након Свете архијерејске литургије и парастоса погиулим борцима у отаџбинско – одбрамбеном рату.
Он је навео да институције Републике Српске, у складу са тренутним могућностима, помажу збрињавање борачке популације и оцијенио је да је за све грађане Српске изузетно важно обиљежавање Дана бораца одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.
• Обиљежавање Дана бораца одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка симболизује нашу приврженост борби за слободу и равоправност српског народа, али и за настанак и очување Српске – истакао је Ђокић.

Facebook