Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Дан бораца Републике Српске обиљежен у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Поводом 14.фебруара – Дана бораца Републике Српске, у Дринићу, у Спомен кући, служен је парастос погинулим борцима Отаџбинско-одбрамбеног рата. Овом приликом, представници породица погинулих бораца, начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач и предсједник скупштине општине Петровац, Дринић, Дејан Прошић положили су вијенце на споменик палим борцима.
У оквиру обиљежавања Дана бораца Републике Српске, у сали општине Петровац, Дринић, организован је и састанак, на коме су присуствовали чланови породица палих бораца, борци, ратни војни инвалиди, представници Борачке организације Петровац, начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач, предсједник скупштине општине Петровац, Дринић, Дејан Прошић, те бројни грађани наше општине.
– Сваки наш сусрет, па и овај, има изузетне и значајне вриједности. Евоцирамо снажне успомене, у првом реду на ратнике и борце, који су своје животе жртвовали и положили за спасење и опстанак нашег народа и храбре ратнике, који су нам донијели слободу. Да није било вас, наших храбрих бораца и ратника, на нашим просторима не би било ни трагова, ни слободе. Зато вам, драги борци одајемо неизмјерну захвалност – истакао је овом приликом , начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач.
У име општинске борачке организације Петровац, присутне је поздравио предсједник те организације Борислав Тољага, који је истакао да су циљеви организације првенствено побољшање статуса положаја борачких категорија, задаци на плану проналажења несталих бораца, као и његовање слободарских традиција српског народа и обиљежавање значајнијих догађаја.

Facebook