Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

“Дани екологије и спорта” у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

У оквиру манифестације „Дани екологије и спорта“, која је у Дринићу одржана крајем маја, свечано је отворена јавна чесма, коју је финансирао Фонд шпанске владе за достизање Миленијумских развојних циљева (МДГФ), као и општина Петровац. Ова чесма уједно представља и једини јавни приступ питкој води у нашој општини.
Чесму су свечано отворили замјеница представнице УНИЦЕФ-а у БиХ Ен Клер Дуфеј, као имплементатор пројекта фокусираног на област водоснабдјевања у Дринићу, те начелник наше општине, Дејан Прошић, који је овом приликом у поздравном говору истакао значај цјелокупног МДГФ пројекта, као и важност компоненте, која се односи на социјални сектор и предсједница општинске Комисије за унапређење социјалне, породичне и дјечије заштите и инклузије, са освртом на област водоснабдјевања, Душанка Пећанац.
У склопу ове манифестације изабрано је и најљепше уредено двориште на територији Дринића, а ласкаву титулу и награду од 200 КМ, освојила је власница Лепа Кецман, док се на другом мјесту нашла Милка Кецман, освојивши тако 100 КМ. Трећа награда и 50 КМ отишли су у руке Зорана Бањца, Јове Стојисављевића и Зоре Даљевић. Захвалницу за учешце у овом избору добили су Радивој Кецман, Коса Бркљац и Јован Стојковић.
Критеријуми који су узимани у обзир при овом избору били су уредност и одржавање зелене површине, распоред биљних врста у простору, креативни детаљи и комплетан утисак идејног рјешења. Предсједник Комисије која је бирала најљепше уређено двориште била је Слађана Бањац, док су чланови исте били Драгана Шево и Љиљана Будимир.
Након свечаног отварања чесме, ученици Основне школе „Дринић“, Бојана Поћућ, Милена Керкез, Анђела Дукић, Кристина Кецман, Николина Булајић, Марко Грбић, Марија Шеховац, те Никола и Давид Бањац рецитовали су пјесме о највриједнијем природном богатству – води. У ревијалнопм дијелу програма, наступио је и КУД „Грмеч“, а организован је и еко квиз у којем је побиједила екипа, у којој су били ђаци Јована Будимир, Стефан Боци и Бојана Бањац.

Facebook