Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Помоћ изузетно угроженим породицама – донирања пластеника

Najnovije aktuelnosti

Пет породица слабијег имовног стања из наше општине добило је пластенике површине 75 и 100 квадратних метара, чиме ће засновати властиту производњу поврћа и стећи већу материјалну корист.

Ово је резултат потписивања уговора између невладине организације “АСБ” БиХ и општине Петровац за учешће у пројекту “Директна социоекономска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у БиХ за 2021.годину”, који суфинансира Министарство спољних послова Савезне Републике Њемачке.

Пројектом су обухваћене вишечлане породице и лица са инвалидитетом.

Наша општина такође суфинансира пројекат, а корисници немају финансијско учешће у истом. Једина њихова обавеза је да у току године врате до 100 килограма поврћа општини која ће заједно са службом социјалне заштите вршити дистрибуцију поврћа лицима која су у стању социјалне потребе.

Пројекат се спроводи у 16 заједница у БиХ и трајаће до 31. децембра 2021. године. Циљ пројекта је био да се помогне социјално угроженим породицама, а по критеријумима Закона о социјалној заштити Републике Српске.

Надамо се да ће пластеници помоћи породицама да прошире своју производњу и евентуално произведене вишкове продају и тако стекну додатну зараду и обогате кућни буџет.

Facebook