Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Џипијада у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Дружење Ауто клубова „Екстрем“ из Бање Луке, „Плива – Шипово 4×4“ из Шипова, „Бијељина“, из истоименог града , „Бусовача“ из Бусоваче и „Херцег Протим“ из Посушја, организовано је недавно викендом у Дринићу, а сви учесници ове џипијаде, која није била такмичарског карактера били су одушевљени нашим теренима и обећали су да ће ускоро опет бити наши гости. На овој спортској манифестацији учествовало је око 25 људи са 12 џипова.
Прва дионица којом су возили била је Вучја Пољана – Срнетица – Врлетина – Дринић. Одмах по доласку, приређен им је коктел у кафе ресторану „Код Брзог“, а потом и вечера на „Великом Врелу“, гдје су и одсјели.
Следећи дан, возачи су обишли дионицу Велико Врело – Слатина – Бризгац – Оштрељ – Аташевац –Преседлина – Матерића увала – врх Клековаче. Стаза је дугачка око 40 КМ, а учесницима „Џипијаде“ било је потребно око 5 часова да је пређу. “Циљ овог дружења био је да гостима покажемо са каквим теренима располажемо и да од ове „Џипијаде“ од следеће године направимо републичко такмичење, тако да је ово била и својеврсна позивна трка,а с обзиром на чињеницу да су се гостима веома допали наши терени, искрено вјерујем да ћемо ово спортско дружење наставити и следећих година – истакао је секретар Ауто-мото друштва Петровац-Дринић, Драган Кецман.

Facebook