Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Именован Локални развојни тим за израду Стратегије развоја општине Петровац

Najnovije aktuelnosti

Скупштина општине је на сједници одржаној 17.11.2010., а на иницијативу начелника општине г-дина Дејана Прошића, донијела Одлуку о именовању Локалног развојног тима за израду Стратегије развоја општине Петровац 2011-2015., у саставу: Јандрија Будимир, предсједник, Верица Тркуља,члан, Владимир Пуђа,члан, Смиља Булајић, члан, Душанка Пећанац, члан, Драгана Шево,члан, Сретко Станковић, члан, Драгана Ромчевић, Љиљана Будимир, члан, Бојан Ћулибрк, члан, Дејан Прошић, координатор, Вера Јовановић, технички секретар.
Тако је 29.11.2010., у просторијама Општинске административне службе са почетком у 11х, одржан и први састанак именованог Локалног развојног тима за израду Стратегије развоја општине Петровац за период 2011-2015. године. Овај пут, методологија којом ће се креирати Стратегија је Методологија за интегрисано планирање локалног развоја у БиХ – миПРО, документ израђен у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП), који је заједничка иницијатива Швајцарске агенција за развој и сарадњу (СДЦ) и Развојног програма Уједињених нација (УНДП), а проводи се у партнерству с Министарством за људска права и избјеглице БиХ, Министарством управе и локалне самоуправе РС, Федералним министарством правде и Савезима општина и градова у оба ентитета.
Зашто миПРО? У основи сваког развојног процеса је потреба за дефинисањем систематског приступа који пружа водеће принципе, утврђује процесе, рјешења и модалитете мјерења резултата. Полазећи од оваквог гледишта, израђена миПРО представља концептуални и практични алат који на систематичан начин води кроз процес планирања локалног развоја у БиХ.
Шта је миПРО? То је инструмент за проактивно и одговорно управљање локалним развојем у БиХ. Састоји се из два дјела: теоретског и практичног, те сета практичних алата и примјера у електронској форми (у оквиру практичног дјела).
Након што је Радна група финализовала и усвојила миПРО, усвојили су је Савези општина и градова у оба ентитета и препоручили њену примјену својим чланицама. Крајем 2009. године практична примјена миПРО започела је у 24 партнерске општине ИЛДП-а.
За више информација о миПРО: www.алврс.цом
Текст: Љиљана Будимир
Фото: Смиља Булајиц

Facebook