Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Мјере подршке женама на селу

Najnovije aktuelnosti

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и локалне заједнице бањалучке регије формираће џендер тим који ће дефинисати мјере подршке женама у селима ове регије, рекла је представник Министарства Дрена Ђукић.
Прије почетка дводневне обуке о родно одговорном буџетирању, коју данас су 7. и 8. децембра у Бањалуци организовали Министарство пољопривреде и Џендер центар Републике Српске, Ђукићева је истакла да се различитим подстицајима и актима настоји побољшати положај жена на селу.
“На обуци учествују представници општина Петровац, Рибник, Шипово, Језеро, Мркоњић Град, Кнежево, Челинац, Купрес и града Бањалука. Желимо да са општинским референтима и савјетодавном службом нашег Министарства дефинишемо потребе жена на селу и начине како да те проблеме рјешавамо из општинских буџета”, изјавила је Ђукићева новинарима.
Према њеним ријечима, многе жене широм Српске организоване су у удружењима и задругама, а својом способношћу и креативношћу могу да зараде и буду самоодрживе.

Facebook