Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Наступ Дринићких фолклораша у Мркоњић Граду

Najnovije aktuelnosti

Културно умјетничко друштво „Грмеч“ из Дринића наступило је на другом дјечијем фестивалу фолклора, под називом „Звуци Европе“, који је недавно уприличен у сали Културног центра у Мркоњић Граду. Ова свечаност организована је за учеснике до 12. година старости.
Поред нашег друштва, публици у Мркоњићу се представило културно умјетничко друштво “Козара“ из Приједора, КУД „Наша младост“ из Кључа, КУД СКЛД „Просвјета из Теслића“, као и домаћини, културно умјетничко друштво “Петар И Карадордевић“. Овом приликом, наступило је и друштво из Велике Кладуше, које носи назив „Тоно Хорват“, КУД „Младост“ из Залужана-Бање Луке, културно умејтничко друштво “14. фебруар“ из Дебељака код Бање Луке, као и КУД „Дурмитор“ из Превије – Рибника.
Чланови КУД-а „Грмеч“ учествовали су на овој културној манифестацији са Грмечким играма, које су изазвале сјајне реакције љубитеља фолклора у препуној дворани Културног центра. Посјетиоци су на овој умјетничкој смотри имали прилику и да уживају у Теслићким играма, играма са Змијања и многим другим кореографијама.
– Презадовољни смо нашим учешћем на овој манифестацији, али смо истовремено, пријатно изненађени реакцијама публике. Многи су били изненађени нашим младим талентима – истакао је предједник КУД-а „Грмеч“, Жарко Стојановић.
Према ријечима члана КУД-а „Грмеч“, Бојане Грбић, ово је била јединствена прилика да се млади играчи из свих крајева Републике Српске упознају и размјене драгоцјена искуства.
– Упознала сам много другара и морам признати да су ми се и њихови наступи веома допали, као што су се и њима свидјеле наше игре. Једва чекам следећи фестивал да се опет дружимо и играмо – рекла је Бојана Грбић.

Facebook