Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Нова школска година

Najnovije aktuelnosti

Другог септембарског дана почела је настава у првом полугодишту у основним и средњим школама Републике Српске.
Дринићка Основна школа ове године богатија је за 12 ђака првака, који су јутрос први пут сјели у школске клупе и упознали се са својом учитељицом, Јеленом Репијом. А ђаци прваци у школској 2013/2014 години су: Павле Бањац, Милана Будимир, Немања Ђумић, Лука Кецман, Његош Липић, Недељко Мрђа, Теодора Прошић, Богдан Пуђа, Марко Соломун, Владимир Стојановић, Сара Стојисављевић и Зоран Шкалоња.
Првачиће и њихове родитеље, првог школског дана поздравио је и начелник наше општине, Драго Ковачевић који је ученицима пожелио срећу и успјех у овој , али и свим наредним школским годинама. Он је нагласио да је делегација пријатељске општине Камерштајн, приликом недавне посјете нашем мјесту, поклонила општини 1. 500 еура , које су утрошене на куповину школског намјештаја (једне табле, пет столова и десет клупа), као и на кречење свих школских просторија. Битно је нагласити да је општина, у сарадњи са страним партнерима, омогућила и санацију школског крова.
-Ова школска институција је од непроцјењивог значаја, како за ученике, тако и за све нас и у школу се непрестано треба и мора улагати – рекао је овом приликом начелник Ковачевић.
Иначе, за све ученике првог и другог разреда основних школа у Републици Српској обезбијеђени су бесплатни уџбеници, а 145. 000 ученика у 187 основних и 92 средње школе у Српској од данас провјерава распореде часова и жури на школско звоно.
Оно што је евидентно у новој школској години у Републици Српској јесте смањење броја ученика, за 1.500 у основним и 1.800 у средњим школама, што се не односи на нашу Основну школу, с обзиром на чињеницу да је у овој школској години основно образовање у школи завршило 8 малих матураната, док је образовање започело 12 првачића.

Facebook