Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Обиљежавање Дана Треће лаке пјешадијске бригаде Петровац

Najnovije aktuelnosti

Поводом обиљежавања Дана Треће лаке пјешадијске бригаде Петровац, 19. маја у нашој општини уприличена је свечаност, у оквиру које су чланови ове бригаде заједно са осталим гостима обишли Спомен обиљежје и положили вијенце на споменик палим борцима у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.
Први вијенац положили су чланови ове бригаде, Милорад Будимир, Томо Мишцевић и Борислав Тољага, док су други вијенац положили замјеник предсједника Скупштине борачке организације Републике Српске Мико Шкорић, који је уједно и предсједник Одбора ратних војних инвалида, као и замјеник предсједника Скупштине борачке организације Републике Српске, Станислав Јунгић, који је истовремено и предсједник Одбора породица погинулих и несталих бораца. Испред општине Петровац, вијенац су положили начелник општине, Дејан Прошић, и предсједник Скупштине општине, Милан Грбић, док су на Споменик палим борцима и цивилним жртвама Другог свјетског рата то исто учинили Весна Петровић и Никица Ђукић.
Након полагања вијенаца, уприличен је и парастос погинулим борцима Војске Републике Српске, који је одржао наш свештеник Драган Шкалоња, а којем су присуствовали бројни грађани наше општине и сусједних села и градова.
У оквиру обиљежавања Дана Треће лаке пјешадијске бригаде Петровац,у ресторану Основне школе, госте је поздравио предсједник Општинске борачке организације Петровац, Борислав Тољага, а члан ове бригаде Милан Грбић са присутнима је отпловио у својеврстан времеплов, подсјећајући госте на ратни пут Треће лаке пјешадијске бригаде Петровац, на њен настанак и историјски развој.
-Током четири године рата, борци ове бригаде испољили су све особине, које карактеришу народ овог подручја – понос, хуманост, солидарност, скромност, патриотизам, храброст и достојанство, а у безброј случајева и јунаштво достојно слави њихових предака. У тешким, бруталним и дуготрајним условима рата, борци су имали само један циљ – да се не дозволи понављање геноцида над нашим народом, да се сачува слобода и заштите слаби и нејаки – нагласио је Милан Грбић.
Овом приликом, присутнима се се обратили и представник Борачке организације Републике Српске, Мико Шкорић, као и начелник наше општине Дејан Прошић.

Facebook