Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Обиљежен Дан школе у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

У сали Основне школе „Дринић“, 24. маја, поводом Дана школе, организована је пригодна и интересантна свечаност, којом су директор ове школе, Миља Бањац, ученици и наставници заједно са публиком обиљежили овај важан школски дан, а уједно је испраћена и још једна генерација ђака, за које је основно деветогодишње школовање завршено.
Програм, којем је присуствовао велики број родитеља и осталих гостију, отворили су првачићи са рецитацијама о прољећу, као и са скечом „Рђава шала“, те пјесмицом „Добио ми тата кеца“. Овом приликом, присутнима су се представили и ученици другог разреда, Алекса Ковачевић и Бојана Поћућ, са скечом „Мама и дјечак“, као и ученици четвртог разреда, Николина Булајић и Никола Бањац, са пјесмом „Чобан тјера овчице“, док су Анђела Дукић, Николина Булајић, Марија Шеховац и Кристина Булајић изрецитовале пјесме које су саме написале.
У оквиру свечаности, присутне је поздравила и директор школе, Миља Бањац, која је будућим средњошколцима пожељела све најбоље у даљем раду и школовању, те изразила наду да ће наши основци и убудуће постизати завидне резултате и успјехе, као што је то био случај и до сада. На овој приредби, ученица Бојана Грбић представила се рецитацијом „Ђачка њива“, а њени другари изрецитовали су пјесме о школи, које су сами написали. Скеч „Најјачи дјечак“ извели су ђаци четвртог разреда, док су њихове три године старије колеге наступиле су са својом „Аудицијом“.
Ова приредба била је идеална прилика да се на достојанствен начин испрате мали матуранти, али и да се прогласи ученик генерације, односно ђак који током свог деветогодишњег школовања постизао најбоље резултате у учењу, владању, такмичењима, те ваннаставним и ваншколским активностима. За ученика генерације изабран је Драган Бањац, којем је начелник наше општине, Дејан Прошић приредио несвакидашњи поклон – задужио га да следећи радни дан обавља све дужности, које иначе обавља начелник Прошић! Након проглашења најбољег ученика, Зорана Бањац је изрецитовала опроштајну пјесму „Девети разред“.
Комад „Чврге“ извели су ученици шестог и осмог разреда, а програм су затворили Данило и Срђан Кецман, са пјесмама, које су сами одсвирали.

Facebook