Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Обиљежена крсна слава општине – Свети Лука

Najnovije aktuelnosti

Као и сваке године 31.10. слава Свети Апостол Јеванђелиста Лука се у Дринићу обиљежава као празник општине од 1998. Тако је било и ове 2008 године. У девет и тридесет отворена је свечана сједница у скупшинској сали Општине.
Након пола сата сви присутни су кренули ка цркви Свете Тројице гдје је служена молитва коју је водио протонамјесник Драган Шкалоња и калуђер Софроније. Освештан је славски колач и кољиво. Калуђер Софроније је пренио поздраве владике Хризосома који из оправданих разлога није дошао. Владика је честитао славу Општине и благословио све оне који су дошли и оне који нису из оправданих разлога. Сви присутни су пришли и примили благослов и нафору.
Након литургије положени су вијенди на спомен плочу палим борцима из посљедњег рата и на споменик палим борцима из ИИ свјетског рата. Одржан је парастос, након чега се ушло у Спомен кућу гдје су упаљене свијеће. У 12 часова почео је славски ручак у ресторану “Сунце”. Госте је забављао вокално инструментални састав “Јелена” из Бањалуке.

Текст и фото: Рајка Ђумић

Facebook