Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Одржан Меморијални турнир “Зоран Стојисављевић”

Najnovije aktuelnosti

Традиционални Меморијални турнир у малом фудбалу “Зоран Стојисављевић“ одржан је по тринаести пут у суботу, 18-ог јуна у Дринићу. Ову спортску манифестацију, која носи назив по првом погинулом борцу са територије наше општине, организује Спортско удружење “Дринић“.
У турниру је учествовало седам екипа, од којих су најбољи били чланови екипе “Три јелена“ из Рибника, док је другопласирани „Орао“ из Бијељине, а награда за треће мјесто такођер је отишла у руке Рибничанима, односно екипи „Превија“. Најбољи стријелац манифестације је Драженко Станаревић, фудбалер „Превије“, који је на турниру постигао 8 голова, а најбољи фудбалер је Алекса Алексић, фудбалер „Три јелена“. Осим ових екипа, свој допринос у промоцији најважније споредне ствари на свијету у нашој општини дале су и екипе: “ШГ Оштрељ-Дринић“ из Дринића, „Дрвобест“ из Дрвара, „Доо Станишић“ из Рибника и „Ројал“ из Босанског Петровца. У првом колу, “Орао“ из Бијељине савладао је Дринићане резултатом 1:0, док су Дрварчани били убједљиво бољи од екипе „Доо Станишић“, остваривши резултат од 4:0. Екипа „Превије“ славила је побједу над Петровчанима, побједивши их са 5:2, а фудбалери Три јелена“ су у првом колу били слободни, док су у полуфиналу побједили екипу „Превије“ са 3:0. У полуфиналном такмичењу „Орао“ из Бијељине“ савладао је екипу „Дрвобест“ са 2:0, а у трци за треће мјесто Дрварчани су поражени од „Превије“, јер нису дали ниједан го, а примили су их чак 6. Утакмица која је одлучивала о најбољима завршена је изједначеним резултатом 2.2, па су на крају играни пенали, у оквиру којих су „Три јелена“ постигла 4, а „Орао“ 3 гола.
Све утакмице игране су у фер и спортској атмосфери, а бројни навијачи свесрдно су бодрили своје фаворите. Турнир је отворио начелник општине Петровац, Дејан Прошић, који је овом приликом истакао значај меморијалног турнира, али и спорта уопште.
– Задовољна сам организацијом ове спортске манифестације и драго ми је што се на овај начин одаје пошта и почаст мом покојном оцу, који је био одличан фудбалер, али прије свега добар човјек. Надам се само да ће наредних година учествовати још више екипа на турниру – истакла је кћерка Зорана Стојисављевића, Божена Шкалоња.

Facebook