Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Одржана манифестација “Дринић кроз игру и пјесму”

Najnovije aktuelnosti

Културно-умјетничка манифестација „Дринић кроз игру и пјесму“ одржана је крајем децембра по други пут у сали Основне школе „Дринић“, а програм су отворили сви учесници, односно сви чланови КУД-а „Грмеч“, представивши се публици са старом добро познатом пјесмом „У свијету постоји једно царство“.
Након уводног дијела, у којем је прочитана монографија о КУД-у „Грмеч“ и једна пјесма посвећена овом друштву, наступили су њихови најмлађи чланови, Миљан Кецман и Теодора Прошић, као и Драган Бањац и Лука Кецман. Овом приликом, љубитељи игре, пјесме и рецитације, чули су и стихове о Дринићу, а видјели су и како изгледа када се на сцени играју „Крајишке игре“, „Глуво Гламочко“, „Игре из Шумадије и Поморавља“, као и „Игре са Грмеча“. Да би се присутни додатно насмијали, побринули су се Александар Бањац, Милорад Шкалоња и Никола Срдић извођењем скеча „Кокос“, док је велики аплауз заслужио и млади музичар Срђан Кецман, који је одсвирао неколико пјесама, као и женска вокална група, која је извела нумере „Добро вече браћо у туђини“ и „Македонско дјевојче“.
Чланови најмлађе групе „Лептирићи“, Александра Бањац, Богдан Пуђа, Вања Ковачевић, Милана Будимир, и Марија Бањац представили су се својим рецитацијама, а такођер су наступили и Милица Шеховац, Анастасија Кецман и Анђела Бранковић.
Сјајно организована културна манифестација још једном је показала сву раскош и таленат наших младих и старијих чланова КУД-а „Грмеч“, а највеће одушевљење несумњиво су изазвали најмлађи учесници-чланови групе „Лептирићи“, којима је ово био први наступ, и то веома успјешан. Све у свему, бројне похвале можемо упутити на рачун руководиоца овог Кутлтурно-умјетничког друштва, Марије Бањац, која је и највећим дијелом заслужна за организацију овог догађаја и која је са великим стрпљењем и пажњом мотивисала најмлађе да заволе пјесме и игре, а да њихови старији другари наставе са учењем нових плесних корака и нових народних стихова.

Facebook