Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Осмомартовска прослава Актива жена СНСД-а

Najnovije aktuelnosti

Субота, десети мартовски дан, био је идеална прилика да се у прекрасном природном амбијенту, у „Ловачкој кући“ на Великом Врелу окупе жене из Босанског Петровца, политички опредјељене за парламентарну странку Савеза независних социјалдемократа. Повод за ово дружење био је првенствено формирање Актива жена на подручју општине Босански Петровац 9. марта, а затим и обиљежавање Међународног дана жена, који је прослављен само дан раније.
Организатор забаве био је предсједник Регионалног одбора СНСД-а, Миле Атлагић, а поред њега и веселих жена, прослави су присуствовали и савјетник предсједника Републике Српске, Миладин Драгичевић, представник Министарства за избјегла и расељена лица, Пеђа Кољевић, те предсједник Општинског одбора СНСД-а у Босанском Петровцу, Обрад Милошевић.
-Повода за ово дружење било је и више него довољно, а желим да овом приликом истакнем како ми је веома драго што је формиран Актив жена СНСД-а на овој територији, јер адекватна политичка организованост и заступљеност жена у политици, основни је предуслов за ефикасну политичку акцију. Властитим способностима и снагом, жене ће заузимати одговарајуће мјесто у странци, те непосредно допринијети бољем функционисању власти на свим нивоима друштвене заједнице, на добробит оба пола – истакао је за „Петровачке вијести“, Миле Атлагић.
Дружење је протекло више у забавној, него у радној атмосфери, али се подразумјева да је незаобилазна тема била припрема за локалне изборе и листа потенцијалних кандидата за начелнике општина Босански Петровац и Петровац. Ипак, много се више славило и веселило, јер за причу још има времена…
-Актив жена тренутно броји око 30 чланова, а предсједница је др Ивана Обрадовић. Организатор је са овом забавом испунио сва наша очекивања и унапријед се веселимо и нашем следећем сусрету, на којем це осим жена, присуствовати и остали чланови СНСД-а. Надам се да ће наше следеће дружење бити организовано што прије – нагласила је предсједница Општинског одбора младих СНСД-а у Босанском Петровцу , Слободанка Керкез.

Facebook