Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Позориште младих “Дис” у посјети петровачким малишанима

Najnovije aktuelnosti

Претпоследњи дан старе године у Дринићу био је резервисан за наше најмлађе и најдраже грађане, који су од поднева уживали у дјечијој представи Позоришта младих „Дис“ из Бање Луке „Пипи Друга Чарапа“, а у оквиру исте, у сали Основне школе „Дринић“, услиједила је и додјела пакетића за сву нашу дјецу.
Симпатична прича и добра глума, весели дијалози и интеракција глумаца са публиком одлично је забавила и насмијала малишане, који су у неколико наврата наградили громогласним аплаузима Пипи Другу Чарапу, Анику и Вилија. Ипак, најдражи тренутак за најмлађе био је кад је Пипи Друга Чарапа позвала Деда Мраза, који је свој дјеци уручио квалитетне пакетиће, а није изостало ни традиционално сликање са Деда Мразом, који је одувијек био предивна успомена, како дјеци, тако и родитељима.
И док су једни уживали у сваком тренутуку, други су били помало нестрпљиви да што прије чују своје име и преузму пакетић, па је неколико дјечице изашло само на бину и зграбило пакетиће, што је изазвало громогласан смијех код присутних. Ипак, на крају је свако добио свој поклон, па су дјеца задовољна и весела напустила салу Основне школе.
Позоришно остварење „Пипи Друга Чарапа“, према тексту Астрид Линдгрин, адаптирао је и режирао Новица Богдановић, који у овој представи тумачи неколико улога. Док је он задужен за улоге Вилија, професора, комшије и глумца, Пипи Другу Чарапу увјерљиво је одиграла Маша Мирковић, а за улогу несрећне и ружне Анике била је задужена Наташа Кривошија.
– Први пут смо у Дринићу и морам признати да смо се сјајно забавили. Публика је одлично реаговала на представу, а кад кажем публика, мислим првенствено на дјецу, јер је најтежи задатак њих насмијати и натјерати да комуницирају с нама. Када видимо да су они заинтересоивани и весели, са сигурношцу можемо рећи је глумац успјешно обавио свој посао, а судећи по реакцијама малих Дринићана, мислим да је то био случај у вашем мјесту. Надам се да ћемо ускоро поново доћи – истакао је Новица Богдановић.

Facebook