Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић у посјети општини Петровац-Дринић

Najnovije aktuelnosti

Дана, 01. јуна 2022. године предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је општину Петровац-Дринић, гдје је разговарала са руководством ове локалне заједнице.

Радном састанку присуствовао је и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић. Руководство општине Петровац-Дринић на челу са начелником општине Драгом Ковачевић са предсједницом Српске Жељком Цвијановић разговарало је о радним активностима и проблемима са којима се ова општина суочава.

Током посјете општини Петровац, предсједница Цвијановић је обишла Друштвени дом у изградњи, а радна посјета настављена је на локалитету Ловачке куће “Велико врело”, гдје су се састанку придружили и представници Пољопривредне задруге “Клековача”. У разговору са предсједницом Српске Ковачевић је нагласио да им ова посјета представља даљи подстрек у настојању да стварају што квалитетније услове за живот у овој општини, а један од њих је и скорија реализација пројекта отварања вртића.

Цвијановић је навела да је за санацију објекта предвиђеног за вртић потребно око 200.000 КМ, али да ће се ићи у фазну реконструкцију која ће омогућити да, уз знатно нижа средства, дођу до вртићког простора. Такође је додала да је у овој локалној заједници неопходно радити и на путној инфраструктури, те да ће одређени посао урадити и предузеће Путеви Републике Српске. У вези са пољопривредом на овом подручју закључено је да су локални пољопривредници укључени у одређене пројекте ресорног министарства.

Facebook