Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић у посјети општини Петровац

Najnovije aktuelnosti

Предсједник Републике Српске, Рајко Кузмановић, недавно је био у службеној посјети нашој општини, а том приликом, разговарао је са начелником општине Петровац, Дринић, Миланком Бркљачем.
– Власти Републике Српске посебну пажњу посветиће развоју рубних општина, каква је и ова локална заједница – истакао је Кузмановић и додао да је у разговору са домаћинима сазнао да проблем инфраструктуре у Дринићу представљају високонапонске мреже, те питање водоснабдијевања, као и реконструкција саобраћајнице од Дринића до пута АВНОЈ-а.
Захваљујући предсједнику Кузмановићу на посјети, начелник Бркљач је истакао да је проблем у вези са реконструкцијом дионице од Дринића до “пута АВНОЈ-а”, у томе што се она налази на подручју Федерације БиХ, а власти тог ентитета нису заинтересоване да овај посао буде завршен.
– Надам се да ће највећи дио пројеката које имају општинске власти у Дринићу бити и реализован, јер су и ови људи истински опредијељени да побољшају услове живота својих грађана – додао је Кузмановић.
Поред Кузмановића, у Дринићу је боравио и савјетник предсједника за друштвене дјелатности, Драго Бранковић.
Послије састанка, који је уприличен у општинској сали, а на којем су присуствовали бројни грађани Дринића, предсједник је посјетио и Основну школу „Дринић“, чијој је библиотеци поклонио осамдесетак књига. Овом приликом, Кузмановић је положио вијенац на Споменик погинулим борцима у протеклом отаџбинском рату у овом крају, те посјетио Спомен-кућу у којој су изложене фотографије погинулих бораца са подручја општине Петровац, којој је прије рата припадао и Дринић.

Facebook