Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Пријем код начелника

Najnovije aktuelnosti

 У сали Скупштине Општине Петровац, у петак 18. јануара, упиличен је пријем код начелника општине, Драге Ковачевића, којем су присуствовали представници привредног живота у Дринићу, као и директори или други представници јавних институција, које постоје у нашој општини. Састанак је организован поводом наступајуће пословне Нове године, а овом приликом било је ријечи о актуелним проблемима у Дринићу, о тешкој финансијској ситуацији, о пословним резултатима у претходној години, као и о плановима у години која је пред нама.
Захваљујући гостима што су се одазвали позиву, начелник Ковачевић је истакао да је овај догађај замишљен првенствено као дружење и размјена искустава, гдје би свако од присутних могао да каже са каквим се то проблемима сусреће у свом послу и на који начин би у рјешавању тих проблема могла да помогне општина.
• Треба да видимо гдје бисмо то могли заједнички да дјелујемо и на који би то начин и у којем обиму општина могла да буде ваш сервис. Нажалост, све најаве и прогнозе упућују на то да је пред нама изузетно тешка година. Већ у тренутку када сам преузимао дужност начелника општине, 14. новембра 2012.године, сусрео сам се са бројним проблемима, а један од највећих свакако је затварање пословнице Хyпо-Алпе-Адриа банке а.д. Бања Лука у нашој општини крајем претходне године – истакао је начелник Ковачевић. Према његовим ријечима, најозбиљнији потенцијални насљедник Хyпо-Алпе-Адриа банке а.д. Бања Лука у Дринићу тренутно је Павловић банка, којој је сједиште у Бијељини и која, осим у том граду, има филијале у Добоју, Брчком, Зворнику и Бањој Луци. Иако је у начелу од представника те банкарске институције дата сагласност, још увијек ништа конкретно није договорено . 

Facebook