Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Пројекат “Петровачка кућа”

Najnovije aktuelnosti

Завичајно Удружење петровчана из Бањалуке ове године учинило је прави подухват. О чему се ради прочитајмо из саопштења са њихове званичне wеб странице. ХВАЛА ИМ!

Послије дужих припрема, тражења локације и оспособљавања исте, коначно смо у недељу 29.септембра уселили седморо студената у Петровачку кућу.
Студенти ће у наредну годину дана користити смјештајне капацитете Петровачке куће, смјештене у улици Сарајевској 20, Бањалука. Одабрани су студенти:
• Бранка Морача, бруцош Филолошког факултета,
• Никола Пећанац, бруцош Шумарског факултета,
• Милица Марјановић, бруцош Универзитета за пословни инжињеринг и менаџмент,
• Милана Мајсторовић, студент економије,
•Дамјан Кнежевић, бруцош Шумаркосг факултета,
• Божана Латиновић бруцош Пољопривредног факултета и
• Ђорде Булајић,бруцош Шумарког факултета.
Уговорена цијена смјештаја је 450 КМ мјесечно, плус трошкови струје и воде. За сада је ЗУ Петровац уплатило станарину за 3 мјесеца и набавило 10 м дрва (уз помоћ Шумског газдинства Дринић) и пећ на дрва (уз помоћ Микрофин Осигурања), као и ситније ствари и потрепштине за свакодневни боравак.
У зависности од прикупљених средстава, ЗУ Петровац је вољно и да финансира трошкове режија и трошкове мјесечне карте, која износи 26 КМ по студенту.
Позивамо чланство ЗУ Петровац и јавност да наставе са подршком нашим активностима и да нам помогну у реализацији овог пројекта. За даљњу реализацију су нам потребна новчана средства у износу око 3.150 КМ за станарину, 1.820 КМ за мјесечне карте и отприлике 600-700 КМ за режије. Свака помоћ у осталим стварима је више него добродошла.
Жиро рачун Удружења на који се могу уплатити донације је:
571-010-00000559-36 Комерцијална банка АД Бања Лука.
Желимо нашим студентима сретан и успјешан први дан наставе.

Facebook