Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Радионице намјењене развоју туризма, одржане у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

У периоду од 9. до 11. маја, у нашој општини боравио је власник фирме „И енд В“, Миле Ђурић, човјек који има огромно искуство у области руралног развоја, а чија се фирма бави истраживањима о руралним подручјима. Они снабдјевају потребном опремом микро сиранице, мљекаре, сушаре… Ђурић је инжењер организације рада, специјалиста за храну и пољопривреду, а иза овог свестраног човјека је и огромно искуство у области хотелијерства.
Истог дана када је Дринић посјетио Ђурић, у нашој општини су боравили и начелници општина Источни Дрвар и Рибник, Ђуро Јосиповић и Неђо Стојаковић, као и директор Туристичке организације Републике Српске, Тихомир Љубојевић, који су у вишечасовном разговору са начелником општине Петровац, Дејаном Прошићем, причали о туризму у Републици Српској и туристичким потенцијалима поменуте три општине.
Након овог састанка, Ђурић се сусрео са дринићким пољопривредницима, којима је објаснио да је у данашње вријеме неопходно да и они имају разрађен маркетинг, а овом приликом изнио је и дефиницију бизнис плана, истичући да он мора бити јасан, једноставан, са истакнутим циљевима, планом производње и финансијским планом.
– Дринић има идеалне услове за развој ловног туризма, који спада у најскупље облике људске забаве, а ви треба да искористите тај природни потенцијал. Ова општина је идеална за прављење малих погона. Такође, предлажем да ви са сировином којом располажете покушате доћи до финалног производа, јер је то засигурно исплатније и боље. Треба имати на уму да производ мора и споља да буде лијеп, чему треба посветити нарочиту пажњу – истакао је Ђурић.
Његова посјета била је идеална прилика и за поучан и интересантан разговор са дринићким угоститељима, којима је скренуо пажњу на непроцјењив значај хигијене на високом нивоу, на стандарде по којима морају радити, као и на важност тимског рада.
У сваком случају, сигурно је да се на овим предавањима могло много тога научити, а евидентна су и настојања начелника Прошића да својим грађанима пружи могућност да што више науче од еминентних људи из области које су блиске Дринићанима и да та знања у пракси искористе на што бољи и квалитетнији начин.

Facebook