Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Радна акција “Еколошког покрета” Дринића

Najnovije aktuelnosti

Двадесетак еколошки свјесних и савјесних грађана наше општине учествовало је у петак, 8. априла, у акцији чишћења и сређивања центра Дринића, као и зелених површина поред пута. Ову акцију организовао је „Еколошки покрет Дринић“, на челу са предсједником тог покрета, Душанком Пећанац.
Поред чланова Еколошког покрета, радника ЈКП „Узор“ и Административне службе општине Петровац, свој допринос за чистију и здравију средину у мјесту у ком живимо дала је и неколицина радника ШГ „Оштрељ Дринић“,као и службеници дринићке Борачке организације, Српских пошта, Црвеног крста. За свега неколико сати напорног рада, ужи центар је напросто заблистао, као и све површине које се налазе уз главни пут. Учесници ове корисне акције искористили су прилику, те су тај дан окопали траву на којој ће ускоро бити засађене руже, а све је спремно и за постављање фонтане, које се очекује за петнаестак дана.
Засигурно је да се овакве акције требају организовати чешце, али је несумњиво од највећег значаја усмјеравање грађана, прије свега младих да морају чувати своју околину, те да је смећу мјесто искључиво у канти за отпатке, а никако на покошеним ливадама или путу.

Facebook