Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Школска приредба – “Дан школе” Дринић

Najnovije aktuelnosti

Школска приредба, поводом Дана школе, у оквиру које је испраћена још једна генерација матураната, уприличена је у петак 22.05.2009. у Дринићу.
Бројним посјетиоцима представили су се ученици свих разреда Основне школе „Дринић“, који су својим скечевима, пјесмама и плесним тачкама увесељавали публику непуна два часа.
Најмлађи ученици отпјевали су пјесму “Дјевојчица платно бели“ и награђени су великим аплаузом, као и ученице другог разреда, које су се представиле рецитацијама.
Директор Основне школе „Дринић“, Миља Бањац открила је присутнима да је ученик генерације Дајана Смиљанић, ученица деветог разреда, којој је овом приликом и начелник општине, Миланко Бркљач уручио поклон.
У оквиру програма, ђаци су извели и многобројне скечеве, међу којима су „Мечићи“, „Тужибаба“, “Оправдани и разговор мјесеца и пахуљице“, те „Пакет из Њемачке“ и „Код доктора“. Била је ово идеална прилика за пјесму “Дјеца су украс свијета“, у извођењу малог хора, као и за програм Плесног клуба „Жуте дуње“, који дјелује у Цазину, Бихаћу и Дринићу.
Љубитељи плеса уживали су у тачки „Ја сам за плес“, дјечијем миксу, те у игри парова, који су 17. маја ишли на такмичење у Брчко, гдје су остварили прилично добре резултате. На позорници су отплесали енглески валцер и ча-ча-ча.
Част да затвори програм припала је изворној групи „Рунолист“, која је првим албумом остварила велики успјех, а недавно је снимила и други ЦД, који ће бити објављен за мјесец дана. Они су на овој приредби премијерно извели неколико пјесама са новог албума.

Facebook