Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу обиљежен Дан бораца

Najnovije aktuelnosti

Поводом обиљежавања Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка, у уторак, 15. фебруара у Дринићу је организована свечано-радна сједница Општинске борачке организације Петровац-Дринић.
Традиционално, у знак сјећања на погинуле борце отаџбинског рата, на овај Дан положени су вијенци на Спомен обиљежја, а то су, испред породица погинулих бораца, учинили Божо Радошевић и Боја Мрђа, док су испред општине вијенце положили предсједник Скупштине општине, Милан Грбић и виши стручни сарадник за борачко-инвалидску заштиту у Административној служби наше општине, Славица Балабан.
Овом приликом, уприличен је и Парастос за погинуле и умрле борце одбрамбено-отаџбинског рата, којем су поред породица погинулих и ратних војних инвалида, присуствовали и бројни грађани Дринића и околних мјеста.
Након парастоса, присутни су се упутили у салу Скупштине општине, гдје је настављена свечано-радна сједница, а у оквиру које се расправљало о актуелним и неријешеним борачким питањима и проблемима.

Facebook