Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу одржан Турнир у боћању

Najnovije aktuelnosti

Отварањем боћарске стазе и Ивањданског турнира у боћању, 8.јула 2009.године је и званично почео са радом боћарски клуб „Клековача“ из Дринића. Побједник турнира је екипа „Унац“ из Дрвара, друго мјесто заузеле су „Мераклије“, док су се на трећој позицији нашли чланови екипе “Брена“.
На овој спортској свечаности учествовало је 12 екипа, међу којима су се, поред поменутих, нашли и „Клековача 1“, „Гај“, „Потоци 1“, „Брзи“, те екипе „Клековача 2“, “Бравско“, “Мркоњиц Град“, “Зеко“ и “Потоци 2“. Поред домаћина, посјетиоцима овог турнира, представили су се и боћари из Дрвара, Мркоњић Града и других околних мјеста.
Након дефилеа учесника, жрјебања за турнир и освештења стазе, ову спортску манифестацију отворио је начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач, који је овом приликом поздравио учеснике турнира и остале госте.
– Веома сам сретан што је овај турнир организован, што је направљена боћарска стаза и што Дринићани показују велико занимање за овај спорт. Искрено се надам да це сличних манифестација у будућности бити много више – истакао је Бркљач.
Иако је киша упорно падала, ружно вријеме није успјело да поквари расположење спортиста, али ни осталих посјетилаца, који су пратили игру на отвореном игралишту и навијали за своје фаворите.
Према ријечима предсједника дринићког боћарског клуба Дејана Прошића, “Клековача“ за сада има 40-ак чланова, а с обзиром на чињеницу да је клуб тек основан, тај број це се у скоријој будућности засигурно повећати.
– Боћање је веома стара спортска игра, која се вијековима игра у земљама широм свијета, али је у последње вријеме помало заборављена. Драго ми је што наши грађани сматрају да је оснивање клуба „Клековача“ и отварање овог турнира био пун погодак. Надам се да це Ивањдански турнир у боћању у Дринићу кроз неколико година постати традиционалан и да ћемо наредног љета угостити веци број екипа из свих крајева Републике Српске – рекао је Дејан Прошић.

Facebook