Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Конференција беба одржана у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Дана, 29.6.2022. године у 17. часова у просторијама школске сале у Дринићу одржана је Конференција беба.

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске је након паузе од двије године из свима познатих разлога насталих епидемијом Корона вируса, ове године поново иницијатор одржавања манифестације Конференција беба.
Циљ ове манифестације је промовисање породице и породичних вриједности, подизање свијести о значају породице, као и указивање на проблем недовољног рађања дјеце у Републици Српској.
Као и претходних година, организацију у виду обезбјеђења простора за одржавање манифестације, програмског садржаја, учесника у програму као и покровитеља програма сноси општина Петровац-Дринић. Овом приликом упућујемо изузетну захвалност начелнику општине Драги Ковачевић на залагању и подржавању овакве манифестације.

Конференција беба у Дринићу се организује по трећи пут, а на истој је пријављено педесетак беба. За све пријављене бебе општина је обезбиједила играчке, слаткише и освјежење, а програм је употпуњен дјечијим аниматорима. Родитељи су имали прилику да своје бебе пријаве на такмичење у пузању. Наше најбрже бебе су: Његош Латиновић, Мила Соломун и Калина Митрић. Ове бебе су освојиле и специјалне поклон-играчке. Такође у периоду од 28.6.2021. године па до 28.6.2022. године биране су најмлађа, најстарија и беба са највише браће и сестара. Наша најмлађа беба је Лазар Соломун, док је наша најстарија беба Калина Митрић. Беба са највише браће и сестара је Теа Латиновић.

Захваљујемо свима што су препознали важност ове манифестације.

Facebook