Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дринићу отворена нова општинска Шалтер сала

Najnovije aktuelnosti

Представници министарства управе и локалне самоуправе, на челу са новоизабраним министром, Лејлом Решић, посјетили су Дринић у сриједу, 16. фебруара, а циљ посјете био је договор о ближој сарадњи наше општине и овог министарства. Овом приликом, министар Лејла Решић је свечано отворила нову општинску Шалтер салу, која је од тог тренутка и званично почела са радом. У оквиру посјете, уприличен је и састанак, на којем су поред гостију присуствовали начелник општине, Дејан Прошић, предсједник Скупштине општине, Милан Грбић, потпредсједник Скупштине општине, Душко Балабан, директор ШГ „Оштрељ – Дринић, Рајко Бањац и самостални стручни сарадник за буџет и финансије, Јандрија Будимир. Начелник општине Петровац, Дејан Прошић, упознао је госте са основним карактеристикама нашег малог мјеста, истичући да се највећи проблем односи на слабу инфраструкутру, непостојање пореске управе, јавног превоза, агенције за развој и полицијске станице.- Ово је прва званична посјета новог министра и веома нам је драго што смо кренули од Дринића, јер на тај начин желимо да покажемо да нам је стало до рубних општина и сматрамо да се такве општине морају заштитити – истакао је овом приликом савјетник министра управе и локалне самоуправе, Зоран Филиповић.
Он је додао да је делегација министарства дошла у Дринић првенствено с намјером да чују од представника локалне власти који су највећи проблеми у Дринићу и на који начин могу да нам помогну.
– Пасоше вадимо у Рибнику, полицијску заштиту послије 15 часова немамо никако, а до 15 часова имамо једну пјешачку патролу, која службено до полицијске станице у Рибнику иде ауто-стопом. С друге стране, наш највећи проблем је у вези са инфраструктурним пројектима, који долазе из дјела Федерације БиХ, па ентитетска влада није надлежна, а она на државном нивоу нема слуха за наше потешкоће, а нама је тренутно приоритет реконструкција пута који води од Босанског Петровца до Дринића – рекао је Прошић. Према ријечима министра Лејле Решиц, Влада Републике Српске подржаће све наше пројекте, а уз подршку Владе и добру организацију у јединици наше локалне самоуправе, успјех не може изостати.
– Стање у Дринићу није бајно, али није ни алармантно. У протеклој години Министарство управе и локалне самоуправе издвојило је за вашу општину 92 хиљаде марака, а намјеравамо и убудуће да вам помажемо колико год будемо могли – додала је Решићева.

Facebook