Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

У Дрвару одржан “Први Сабор крајишке пјесме”

Najnovije aktuelnosti

Под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика и медијским покровитељством РТРС-а, у Дрвару је 28. септембра одржан Први Сабор крајишке пјесме, на којем су наступили Маринко Роквић, Вера Матовић, Снежана Бабић и Миљан Миљанић, као и бројне крајишке групе, међу којима су „Рунолист“, групе “”Синови Мањаче”, “Саво и Љубиша”, “Лазарево јато”, “Капи завичаја”, “Звуци Виторога”, “Група Уна”, “Змијање”, “Врело Крајине”, “Делије са Мањаче”, Новица Текић, “Српска тромеђа”, “Дрвосјече”, “Боро и Сале”. Публици су се, између осталих, представили и Жаре и Гоци, Жељко Стокањић и Влатка Карановић.
-Ово је засигурно велики импулс повратку Срба у овај крај, јер је пјесма је одувијек била заштитни знак Дрвара и сусједних општина – нагласио је предсједник Организационог одбора ове манифестације, Никола Шпирић.
Сабор је ове године био ревијалног карактера, али је план организатора да од наредног љета постане такмичарски, јер је његов крајњи циљ да временом постане „мала Гуча“.
-Од овог тренутка пише се нова историја, не само Дрвара већ и Босанског Петровца, Босанског Грахова и Гламоча.Такође, намјеравамо да Сабор убудуће организујемо за Светог Илију, у августу, да људи овдје могу доћи на два дана из свих крајева – додао је Шпириц .

Facebook