Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Уприличена 16. сједница Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске

Najnovije aktuelnosti

У Ловачкој кући, у Дринићу, 03. децембра организована је 16. сједница Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске, у оквиру које су његови чланови жустро расправљали о тренутним и бројним будућим активностима те ловачке организације. Овом приликом, госте је поздравио и домаћин, директор ШГ „Оштрељ Дриниц“, Рајко Бањац, који је такође члан тог удружења.
– Руководство Ловачког савеза настоји да се подједнако појављује у свим мјестима Републике Српске, тако да смо у Дринићу други пут и морам признати да нас домаћини сјајно угосте, те да је добар провод, али и квалитетна расправа у прелијепој природи, која нас окружује, загарантована – истакао је предсједник Ловачког савеза Републике Српске, Вукашин Војиновић.
Поред разматрања и усвајања записника, те подношења извјештаја о реализацији закључака 15. сједнице Управног одбора Ловачког савеза Републике Српске, ове прохладне ноћи, у топлој и пријатној атмосфери, двадесетак ловаца разматрало је нацрт одлуке о измјенама и допунама Статута овог Савеза, а такође су и анализирали уплату чланског доприноса Савезу за 2010. годину. На сједници су се тумачили и акти у вези са организацијом традиционалних хајки на вука, као и нацрт одлуке о структури чланског доприноса Савезу за 2010. годину. Ово је била и идеална прилика за доношење закључка о обавезивању регионалних савјета за ловство да доставе приједлог тема за стручно образовање и информисање на нивоу регија. Током сједнице, предједник Ловачког савеза Републике Српске, Вукашин Војиновић, примио је Златну плакету за покровитељство и допринос организацији Сајма „Лоримес 2010“, коју је овом удружењу додјелио бањалучки велесајам.

Facebook