Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Плесна манифестација одржана по први пут у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Плесна манифестација, на којој су учествовали плесни клубови „Жуте дуње“, Бихаћ, одјељење Дринић, ,„Лоренс“ из Санског Моста, „Енигма“ из Цазина, те „Жуте дуње“ из Бихаћа, а у оквиру које су се такмичили парови и формацијске групе, уприличена је недавно у сали ресторана „Сунце“у Дринићу.
На такмичењу парова у латино и стандардним плесовима, најболљи пионири 1 били су Харис Шепић и Лејла Кличић из плесног клуба „Енигма“из Цазина, док су у категорији Пионири 2 побједили њихови суграђани из истог плесног клуба, Зинедин Рачић и Данина Омановић. Чланови плесног клуба „Жуте дуње“ из Бихаћа, Емир Шахмановић и Неира Бехић, освојили су прво мјесто као јуниори 1, а најбољи јуниори 2, према мишљењу судија, су Ђорде Мрђа и Марија Булајић из плесног клуба „Жуте дуње “Бихаћ“ – одјељење Дринић. Побједници аматери су Рефик Хаџић и Паула Брчић из Бихаћа, такође чланови „Жутих дуња“.
Манифестацију је отворио начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач, а присутне је поздравила и тренер плесног клуба „Жуте дуње“, Бихаћ, одјељење Дринић, Јелена Дотлић, која се последњих неколико мјесеци свесрдно труди да развије плесну умјетност у Дринићу и настоји да своје огромно искуство искористи, те да на најбољи могући начин код наших малишана створи осјећај за покрет, музику и тимски рад.
Сала у којој је уприличена свечаност била је премалена да прими све госте, који су уживали у усклађеним плесним покретима малих и великих играча, у ритму ча-ча-ча, енглеског валцера и осталих плесова, али и у незаборавном дружењу. Салом је одјекивао раздрагани дјечији смјех, веселе ноте, али и громогласни аплаузи, којима су посјетиоци бодрили такмичаре.
Судећи по реакцијама присутних, оваквих свечаности би требало да буде што више у скоријој будућности.
Организатор такмичења био је плесни клуб „Жуте дуње “Бихаћ“ – одјељење Дринић.

Facebook