Званична wеб презентација општине

Спорт и култура

У склопу школе постоји универзална сала у којој општина и остали грађани организују славља, промоције, предавања и скупове. У истој сали фолклорни ансамбл КУД ”Грмеч” Дринић држи своје часове, што може бити основ за даљи развој културних садржаја из области очувања и промоције традииционалних игара и обичаја, уз адекватну подршку у опремању с одговарајућим костимима и музичким инструментима. Као културне институције на подручју општине можемо издвојити школску библиотеку и спомен-кућу палим борцима из минулог рата, која се налази у центру Дринића. 
Културне манифестације које се одржавају на територији општине Петровац су ”Штрапаријада” и ”Ловачки котлић”. Овдје се издваја Штрапаријада која се одржава сваке године у јуну мјесецу у такмичењу повлачења балвана помоћу коња. Постоји једно спортско удружење, чије је оснивање потпомогла општина. Нажалост, не постоји спортски центар, нема спортских клубова, нити секција. Има једно бетонско игралиште са вишеструком намјеном и један травнати фудбалски терен.

Култура

Културно умјетничко друштво КУД ''Грмеч'' Дринић

КУД “Грмеч” Дринић

Спорт и манифестације

Штрапаријада

Крајем маја 2007 у подручју Козила, одржана је друга по реду манифестација по имену Штрапаријада. Ради се о такмичењу у потезању трупца коњима у појединачној конкуренцији као и у паровима.

Архива у припреми

Актуелности - Спорт и култура

Спорт

Пројекат “Играоница за све нас”

У склопу пројеката које подржава Омладинска банка Босне и Херцеговине за 2021. годину, подржана је и неформална група младих волонтера из Буковаче у реализацији идеје

Више »
Култура и традиција

Десета штрапаријада – Дринић, 2015 година

Како описати и приказати догађаје са Десете јубиларне Дринићке Штрапаријаде у двадесетак слика и ово мало простора. Тешко, али покушаћемо! Дакле, наранџасти метео аларм је

Више »
Но море постс то схоw