Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Образовање

Основна школа у Дринићу

На подручју општине успостављен је рад једне основне школе, Основна школа ‘’Дринић’’, која је формирана 2000/2001 год., када је било уписано 72 ученика. Активности образовања ученика пратио је низ потешкоћа, али уз разумјевање локалне власти и ШГ ‘’Оштрељ-Дринић’’ обезбјеђен је наставни кадар и модерна опрема, као и превоз ученика и наставника из Бос. Петровца и Дрвара.

Нема предшколске установе

У општини Петровац није успостављен рад и дјеловање предшколских установа, иако је за њих исказана потреба. Дјеца која живе на подручју општине Петровац предшколско образовање стичу у вртићу у Бос.Петровцу, али ипак највећи број дјеце чувају родитељи, баке и деде, а понекад и особе које су плаћене за тај рад.

Средње и високо образовање је ван општине

У општини Петровац није успостављен рад средње школе, те највеци број ученика школовање наставља у Средњој мјешовитој школи Бос. Петровац или у неку од средњих школа у Бања Луци. С обзиром да у школи не постоји адекватна база података о дјеци која су уписала средњу школу, није могуће тачно утврдити број младих који након завршетка основне школе уписују средњу. Претпоставка је да нема дјеце која након завршетка основне школе, не настављају са средњим образовањем.Средњу школу похада 10 ученика у Бос.Петровцу (по 4 у гимназији и економској школи и 2 занати) и 4 ученика у Бања Луци.

Општина Петровац нема ни високошколских установа. Не постоје прецизни подаци о броју уписаних ни дипломираних студената са подруцја општине. Према подацима из Дома здравља, постоји процјена да има 45 студената (23М/22Ж). Постоје иницијативе за отварање одјељења Шумарског факултета, Универзитета у Бања Луци, које би било смјештено у Дринићу али још увијек нису предузети никакви конкретни кораци.

Актуелности - Образовање

Образовање

Осмомартовска приредба

Поводом Осмог марта, Међународног дана жена, у организацији Основне школе “Дринић” реализована је школска приредба у част свим мамама, бакама и женама широм свијета. Приредбу

Више »