Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Шумарство

Шумско газдинство "Оштрељ-Дринић"

Шумско газдинство “Оштрељ-Дринић” је главни генератор развоја општине Дринић. Ово газдинство је и прво почело са привређивањем одмах послије повратка у опустошени Дринић. Домаћинским газдовањем са шумом ово предузеће је постигло завидне резултате, што се и види у брзом развоју општине и цијелог овог краја. На прослави десетогодишњице “Српских шума” 8. 11. 2003. године, ова шумарија је проглашена за најбољу у Републици Српској. На слици лијево је Управна зграда газдинства.

Пилане у Дринићу

Од пиланских постројења раде двије велике и седам мањих савремених пилана. Углавном ова пиланска постројења могу да апсорбују постојећу сировинску базу. Све може да се преради овдје, да се испила овдје и да се прода као резана грађа а не у обловини. Осим примарне прераде дрвета неке пилане су се оспособиле за више фазе прераде што подразумијева изграђене капацитете за сушење и парење дрвета. Најразвијенина пилана у Дринићу, “Дрво-цомерц” изградила је властитим средствима погон за израду брикета која апсорбује пилански отпад из цијелог Дринића, и на тај начин рјешава се горуће питање одлагања истог. Дрвопрерада запошљава највећи број радника у Дринићу.

Актуелности - Привреда

Општина

Јавни позив за подршку самозапошљавању кроз финансирање најбољих пословних планова

У току је Јавни позив за достављање бизнис планова у оквиру пројекта РАГ-Ваша карта за свијет предузетништва који се реализује уз финансијску подршку Европске Уније

Више »