Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Реализација излета у Основној школи “Дринић”

Najnovije aktuelnosti

Основна школа “Дринић” у Дринићу за ученике ове образовне установе реализовала је школски излет у Град Приједор и Нови Град.

Према Годишњем плану и програму извођења излета за школску 2022/2023 годину, предвиђено је да се излет реализује у двије групе. За ученике од И – В разреда излет је био организован 27. октобра 2022. године, а за ученике од ВИ – ИX предвиђен термин извођења излета предвиђен је за 15. новембар 2022. године.

За ученике од И – В разреда организована је посјета Граду Приједор, а у сарадњи са управом кина “Козара” ученици су погледали 3Д филм “Минионси”, а након тога је уприличена посјета ранчу “Арис”.

За ученике од ВИ – ИX разреда реализација излета одвијала се у Граду Приједору и Новом Граду. Такође, у кино “Козари” одржана је пројекција филма “Црни Пантер”. Након тога, ученици су возом посјетили Нови Град и обишли његове знаменитости.

Реализацијом школских излета испоштовани су неки од основних циљева а то су свакако стицања нових знања, развијање интересовања за природу, упознавање културно-историјских знаменитости, изграђивање еколошких навика, као и изграђивање позитивних социјалних односа између ученика и наставника.

Реализација школских излета извођена је у сарадњи са колективом основне школе и туристичком агенцијом “Каваз” из Босанског Петровца.

Facebook