Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Дринићки основци обиљежили Дан школе

Дана, 17. маја 2022. године ученици и наставни колектив Основне школе “Дринић” свечано су обиљежили Дан школе.

Иако је планирано да се овај важан датум обиљежи 24. маја, због школске екскурзије која ће се реализовати сљедеће седмице, Дан школе је помјерен за данашњи датум. Низом активности и свечаном приредбом ученици и наставници ове школе прославили су 22. године постојања школе. У уводном говору свечаности, присутне госте је поздравила директорица ове установе, Рајка Ђумић. Посебну добродошлицу пожељела је некадашњој директорици ове школе – Миљи Бањац, и начелнику општине Петровац – Драги Ковачевић. Затим је захвалила наставном колективу на преданом раду у васпитно-образовним активностима, те им још једном честитала Дан школе. Изузетну захвалност упутила је начелнику Општине и његовим сарадницима на константној подршци у раду школе. Овом приликом директорица је похвалила ученике који су представљали школу на регионалним такмичењима из појединих наставних предмета. С тим у вези, сљедећим ученицима су уручене похвале:

  1. Јовани Бањац, 8. разред – за учешће на регионалном такмичењу из математике и информатике,
  2. Николи Латиновићу, 7. разред – за учешће на регионалном такмичењу из српског језика,
  3. Зорану Шеви, 7. разред – за учешће на регионалном такмичењу из рецитовања,
  4. Маријани Соломун, 6. разред – за учешће на епархијском такмичењу из православне вјеронауке,
  5. Ученицима 5. разреда Маји Ковачевић, Мартину Стојановићу, Алекси Прошићу и Милици Мрђа – ученици 4. разреда – за учешће на регионалном такмичењу “Дјеца у саобраћају 2022”,
  6. Уни Станковић, 3. разред – за учешће на регионалном такмичењу из рецитовања,
  7. Члановима спортске секције за учешће на регионалном такмичењу у малом фудбалу

Почетком јуна испратићемо наших 14 матураната, а у наредну школску 2022/23 годину уписано је 8 ученика. На основу Правилника о избору и проглашењу ученика генерације школске 2021/22 предложене су три ученице, и то: Сара Стојисављевић, Теодора Прошић и Марија Тадић. Ученице су оствариле одличан успјех и примјерно владање током деветогодишњег школовања, а на матуралној забави знаћемо име ученице генерације.

У наставку програму, наши вриједни ученици показали су свој раскошни таленат у пјевању, глуми и рецитовању. Школски хор извео је пјесме “Густа магла” и “Јовано, Јованке”, а присутни гости су громогласним аплаузом поздравили скеч “Јабука”, као и рецитације “Школа”, “Шашава пјесма” и “Ноћ”.

За крај, осмјехе на лицима свих присутних гостију измамили су наши вриједни матуранти. Своје умјеће су показали сјајном глумом и рецитацијом о њиховом разреду. Пјесму наших деветака, преносимо у цјелини.

Схаре он
Facebook