Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Косидба у Моравским Топлицама

Najnovije aktuelnosti

Репрезентација БиХ – Република Српска је имала запажен наступ на првом овогодишњем такмичењу у оквиру Средњеевропског (Балканског) купа у косидби, одржаном у Словенији код Моравских Топлица под називом „Кошња в Селу“ , 20. 05. 2012.
У екипном и најатрактивнијем такмичењу освојено је друго мјесто, са минималним заостатком иза првопласиране екипе Црне Горе. Треће мјесто припало је Словенији, а четврто Србији. По свему приказаном, ту се и завршава круг кандидата за освајање титуле. Донекле конкурентна може бити још Словачка репрезентација, док су Хрватска, Румунија и Македонија ипак по квалитету аутсајдери, али никако се не смије омаловажити значај њиховог учешца на овом еминентном купу.
Успјех наше репрезентације је утолико већи што је остварен без понајбољег косца Мирка Кецмана, којег је повреда леђа спријечила да наступи. Зато је образ освјетљао други Кецман, а то је Срето, познатији као Жико, који је поред запажене улоге у штафети освојио и шампионску титулу у конкуренцији ветерана. У саставу репрезентације су били још Милош Тркуља, Никола Мрђа и Милорад Сладојевић. Организација самог такмичења је била добра, а вријеме идеално. Следеће такмичење које се бодује за куп је 30. 06. 2012. године у Смољани, а то ће бити својеврсна босанска турнеја, јер се већ у недјељу 01. 07. 2012. године, организује косидба на Балкани код Мркоњић Града.

Facebook