Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Меморијални турнир “Миланко Бркљач”

Najnovije aktuelnosti

Први меморијални турнир „Миланко Бркљач“, посвећен прерано преминулом начелнику и творцу наше општине, Миланку Бркљачу, организован је 27. јула на спортском терену у Дринићу. Ријеч је о такмичењу у уличној кошарци, које је организовала општина Петровац, а које се показало као веома атрактиван спортско-забавни догађај, те један од понајбољих турнира те врсте у регији. Побједници турнира били су чланови екипе „Петровац“, у којој су играли Драган Керкез, Елдин Феризовић и Милан Трнинић. Они су у финалу побједили екипу „Танго“, док су се на трећем мјесту нашли кошаркаши екипе „Борац – Дрвар”. Поред поменутих, на турниру су учествовале и екипе: “ Дринић“, „Јелен“ и „Без дилеме“. Побједничка екипа освојила је 200 КМ, а другопласирана је на овај начин „зарадила“ 100 КМ. Да игра буде фер и без непријатних изненеђења, побринуле су се судије Жељко Ракић и Бојан Бањац.
-Драго ми је што поред фудбалског и боћарског турнира, сада имамо и турнир у кошарци. Искрено вјерујем да ће овај спортски догађај постати традиционалан, те да ће се спортске активности у нашој општини из године у годину све више развијати – истакао је начелник општине Петровац, Дејан Прошић, који је свечано отворио ову манифестацију.
Меморијални турнир „Миланко Бркљач“ окупио је завидан број гледалаца, углавном млађих, који су са великим занимањем пратили шта се догађа на терену и навијали за своје фаворите, а за константно узбуђење и забаву на кошаркашком терену, бринуо се и Марко Бањац, који је ове вечери био Ђ.
Улична кошарка се, као што јој и само име каже, игра на вањским теренима или грубо речено – на улици ,а правила су да нема правила, односно иста су сведена на минимум. Она је одавно постала дио свакодневнице младих људи широм свијета, а развија се паралелно са НБА кошарком. Занимљиво је напоменути да је британска новинска агенција „Ројтерс” недавно објавила да ће улична кошарка „3 на 3“ бити у редовном програму Олимпијских игара најраније 2020, а најкасније 2024. године, позивајући се на изворе ФИБА и Међународног олимпијског комитета, а информацију је, уз мало резерви, потврдио и генерални секретар свјетске „куће кошарке“, Патрик Бауман.

Facebook