Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Министар Борис Пашалић у посјети општини Петровац

Najnovije aktuelnosti

Дана, 15.4.2022. у општини Петровац-Дринић боравили су и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Борис Пашалић и Генерални директор ЈП “Шуме Републике Српске”, Славен Гојковић.

Током једнодневне посјете, уприличен је састанак са начелником општине Петровац Драгом Ковачевићем, а након тога услиједила је посјета пољопривредној Задрузи “Клековача” и Шумском газдинству Оштрељ-Дринић. Министар Пашалић је са директором шума Републике Српске и руководством општине Петровац разговарао о актуелним проблемима у овој општини, као и о модалитету уступања пословног простора у власништву Шумског газдинства Оштрељ-Дринић за потребе организовања рада предшколске установе.

– Захваљујући Генералном директору Шума Републике Српске, господину Гојковићу, као и министру Пашалићу, под одређеним условима добићемо бившу зграду одјељења станичне полиције “Дринић”, коју ћемо уз доста улагања адаптирати за потребу рада предшколске установе. У наредном периоду очекујемо поновну посјету министра Пашалића уз присуство предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић – истакао је Ковачевић.

– У наредном периоду радићемо на обезбјеђивању средстава за намјену рада предшколске установе, али постоји и потреба за путном и водоводном инфраструктуром – навео је Пашалић.

Као примјер одличног пословања у производњи интегралних житарица у општини Петровац, истиче се пољопривредна задруга “Клековача”. Током посјете Задрузи “Клековача”, министар Пашалић је уручио донацију-пакирницу за брашно, која ће и те како допринијети квалитетнијој и бржој производњи у овом пољопривредном погону.

– Данас смо дошли овдје у Дринић и видјели да има довољно брашна од пшенице, кукуруза и хељде и то је нешто на шта смо поносни заједно са Задругом “Клековача”, јер заједно развијамо ову активност посљедњих неколико година – рекао је Пашалић.

Министар је истакао да је Задруга “Клековача” из Дринића одличан примјер, јер може да продаје своје производе и веже за себе произвођаче.

– Министарство се увијек укључује у активности везане за помоћ задругама и произвођачима. У посљедњих неколико година у Дринићу смо подржали набавку пластеника за кооперанте, али и набавку одређених машина и пакирнице за паковање брашна. Укупна вриједност тих активности је око 130.000 КМ, од чега је 80.000 КМ обезбиједило Министарство, а остатак задруга и корисници – навео је Пашалић.

Наглашено је да Шумско газдинство Оштрељ-Дринић успјешно послује, те да ће се у оквиру овог газдинства основати прво модерно прихватилиште за дивље животиње које ће бити пуштане у дивљину.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=470337

Facebook