Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Напредак радова на изградњи Ватрогасног дома

Najnovije aktuelnosti

На Малу Госпојину, 21. септембра, у општини Петровац завршена је прва фаза радова на изградњи Ватрогасног дома, што подразумјева да су завршени сви конструктивни радови на овом објекту, те да је израђена комплетна кровна конструкција са покровом.
Завршетак поменутих радова својом посјетом озваничила је и министрица управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске, Лејла Решић, која је са представницима наше општине обишла Ватрогасни дом и изразила задовољство због постигнутих резултата у изградњи овог објекта.
– Влада Републике Српске је за изградњу Ватрогасног дома у Петровцу издвојила 340.000 КМ. Завшена је прва фаза радова. Носиоци пројекта његове изградње су Министарство управе и локалне самоуправе, Министарство финансија Републике Срспке и општина Петровац – рекла је министрица Решић. Изградња Ватрогасног дома веома је важна за ову локалну заједницу, јер ће објекат који је у изградњи бити мултифункционалан – истакла је министрица Решић.
Начелник општине Петровац, Дејан Прошић изјавио је да изградња Ватрогасног дома представља капитални пројекат, истичући захвалност према Влади Републике Српске на средствима која је издвојила за изградњу овог дома.
-Надам се да ће добра сарадња бити настављена и да ће у скоријој будућности бити реализовани и други пројекти, који би били битни за нашу општину – додао је Прошић.
Подсјећамо да је изградња овог стамбено-пословног објекта П+1+Пт почела крајем јуна. Ватрогасни дом заузима површину од 940 м2, што ће коштати око 400 хиљада КМ, а 80 % тих средстава обезбјеђено је из компоненте Развојног програма Републике Српске, док 20 % средстава обезбјеђује општина Петровац. Извођач радова је Д.О.О. „Гратод“ Бања Лука. За раднике овог предузећа, који последњих деведесетак дана проводе на грађевини, наши мјештани имају само ријечи хвале. И заиста имају разлога за похвалу, јер им је радна дисциплина на врхунском нивоу. Без гужве, галаме и забушавања, вриједно и предано су радили сваки дан, па су многи били и изненађени брзином којом је објекат направљен. А вриједно раде и даље…”У току су завршни унутрашњи радови, а сви досадашњи одвијали су се без већих изненађења и предвиђеном динамиком. Битно је напоменути да ће Д.О.О. „Гратод“ Бања Лука своје уговорене радове извести квалитетно и у року” – рекао нам је шеф градилишта, Перо Латиновић.
Поред уважених гостију из Министарства управе и локалне самоуправе, завршетку прве фазе радова на изградњи Ватрогасног дома присуствовали су и представници Ватрогасног савеза Републике Српске, као и бројни грађани нашег малог мјеста.

Facebook