Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Обавјештење о уклањању заостале касетне муниције НПА радилишта “Козила-Петровац”

Najnovije aktuelnosti

Невладина хуманитарна организација Норвешка народна помоћ у Босни и Херцеговини (НПА) је започела активности чишћења и техничког извиђања заостале касетне муниције у склопу НПА радилишта “Козила – Петровац” – БХМАЦ ИД КМ-Т-ИД-5015 на подручју локалне заједнице Дринић Иницијалне површина задатка износи 129.000 м2 укупне површине на којој се сумња на присуство заостале касетне муниције.

Овом приликом напомињемо да су на подручју радилишта “Козила-Петровац” започете активности чишћења и техничког извиђања. НПА мануелни тимови су пронашли и успјешно уништили 3 комада опасне неексплодиране заостале касетне подмуниције (типа МК – 1).

Активности чишћења и техничког извиђања на НПА радилишту “Козила-Петровац” су из разлога оперативне природе и временских услова, привремено обустављена, а наставиће се у наредној деминерској сезони 2023. године

Активности чишћења и техничког извиђања у склопу наведеног НПА радилишта финансира Влада Краљевине Норвешке у Босни и Херцеговини, а проводе у сарадњи са Центром за уклањање мина у БиХ.

Facebook