Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Обиљежавање Дјечије недјеље

Najnovije aktuelnosti

Поводом Дјечије недјеље, односно недјеље дјечијих права која се традиционално обиљежава почетком октобра, трећег октобарског јутра, у Сали Основне школе „Дринић“ организоване су школске активности, које су кроз квиз и избор најљепше дјеције фризуре показали степен знања и креативности наших основаца.
Ове активности осмислила је наставница Рајка Ђумић, која је уједно била и водитељ програма. Квиз се састојао од пет игара, а то су биле слагалица, мој број, скривена ријеч, асоцијација и погоди пјесму. Такмичило се пет школских екипа, а прво мјесто, са 84 бода, освојили су „Анђели“, чији су чланови били Анђела Дукић, Кристина Булајић и Јелена Керкез. Правила игре и бодовање пратила је трочлана комисија,и то: учитељица Николина Бањац и наставнице Невена Тољага и Јелена Новковић.
Након забаве кроз коју се понешто могло и научити, услиједио је избор најбоље фризуре. У овом дијелу програма такмичило се 47 ученика, а у ужи избор ушло је њих 16. Најљепшу фризуру , према мишљењу жирија, у чијем су саставу биле учитељице Јелена Репија и Биљана Зорић, као и наставник Данијел Дујаковић, имала је Наташа Кокоруш. Њена фризура уједно је проглашена и фризуром дјечије недјеље, док је најоригиналнију фризуру имала Николина Булајић, најсмјешнију Данило Кецман, најелегантнију Теодора Боци, а најмодернију Срђан Грбић. Александра Ђукић је имала фризуру у коју се уложило највише труда, док је најкреативнија била фризура Анђеле Карановић.
Све у свему, било је ово једно забавно двочасовно дружење у којем је уживала бројна публика, а у којој су се углавном налазили ученици и понеки родитељ. Дјечија недјеља је свакако прилика да се кроз додатне активности свих институција и служби укаже на важност препознавања потреба сваког дјетета и адекватног реаговања у свим ситуацијама у којима се дјеца нађу на свом путу одрастања. У кући, школи, на улици, локалној заједници, медијима – сви имамо и обавезу и одговорност препознати њихов најбољи интерес у свакој ситуацији. Јер, добробит дјеце представља не само обавезу, већ и одговорност одраслих.

Facebook