Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Обиљежена Крсна слава општине Петровац

Najnovije aktuelnosti

Поводом Крсне славе општине Петовац, Дринић, Светог Апостола Луке, у овом западно-крајишком мјесту у суботу је организована свечаност, којој су присуствовали бројни гости из јавног и привредног живота општине.
– Без обзира на свјестку кризу и бројне неугодности које су нас задесиле и због којих грађани наше општине имају велике проблеме, сигуран сам да ће нам ускоро бити боље, да ћемо све проблеме заједничким снагама и напорима ријешити, а варају се сви они који мисле да ће Дринић ускоро бити друга Срнетица, мјесто које је замрло – истакао је овом приликом новоизабрани предсједник Скупштине општине Петровац, Дринић, Дејан Прошић.
Говорећи о Крсној слави општине Петровац, Дринић, Прошић је додао да је Свети Апостол Лука био родом из Антиохије Сиријске и да је још у раној младости изучио грчку филозофију, медицину и живопис.
На велику жалост грађана Дринића, овој манифестацији није присуствовао начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач, који је овом приликом био оправдано одсутан.
Како би се Крсна слава општине Петровац, Дринић обиљежила на прави начин, организован је програм прославе, у оквиру којег је уприличена свечана сједница Скупштине општине, као и Света архијерејска литургија у Цркви Свете Тројице у Дринићу, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки Господин Хризостом. Овом приликом, предсједник Скупштине општине, Дејан Просиц положио је вијенце на спомен обиљежја у Дринићу, након чега је уприличен богат и разноврстан културно-забавни програм, у оквиру којег су наступиле изворне крајишке групе „Рунолист“ и „Дрвосјече“, плесни клуб „Жуте дуње“ Бихаћ, одјељење Дринић и културно-умјетничко друштво „Грмеч“ из Дринића. Била је ово јединствена прилка да бројни посјетиоци уживају у љепоти и чаролији крајишких пјесама и игара, у нашем културном благу и музичкој традицији, у разноврсности и колориту српског фолклорног наслијеђа…Овом приликом, организован је и славски ручак, након којег су се гости забављали до раних јутарњих часова и на тај начин прославили Крсну славу онако како и доликује – уз пјесму, игру и весеље.

Facebook