Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Одржана 16. традиционална штрапаријада у Дринићу

Najnovije aktuelnosti

Традиционална, 16. по реду штрапаријада у организацији општине Петровац-Дринић одржана је у недјељу, 05.06.2022. године у Козилима, надомак Дринића. Велики број учесника из Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине одмјерило је снаге својих коња.

Општина Петровац-Дринић на рачун организације ове манифестације добила је ријечи похвале, а све је ишло у прилог томе, од добрих временских услова, посјећености, па све до дефилеа најјачих коња.

У такмичарском дијелу манифестације, снаге су одмјерили коњи у три категорије, а побједе су остварили сљедећи такмичари:

Лака категорија (до 1220 кг) – парови: 1. Мајид Мешић, 2. Горан Душанић, 3. Анте Каримовић

Средња категорија (1100 – 1300 кг) – парови: 1. Мајид Мешић, 2. Душан Лукић-Дуцеља, 3. Милош Ћулибрк

Тешка категорија (тешка категорија преко 1300 кг) – парови: 1. Гас Петрол – Дрводеx, 2. Гас Петрол – Дрводеx, 3. Душан Лукић-Дуцеља

У дисциплини самаца, најбоља мјеста су заузели сљедећи такмичари:

Средња категорија (650 – 720 кг) – самци: 1. Милорад Стојановић-Зис, 2. Далибор Кнежевић, 3. Душан Лукић-Дуцеља

Тешка категорија (преко 720 кг) – самци: 1. Душан Лукић-Дцеља, 2. Душан Лукић-Дуцеља, 3. Милорад Стојановић-Зис

За љубитеље коња и природе била је ово прилика да квалитетно проведу дан. Доброг дружења, ића и пића свакако није недостајало. За неке посјетиоце био је ово доживљај да упознају наш домаћи тројац; Душана Лукића-Дуцељу, Милорада Стојановића-Зиса и Мирка Чеку-Гарова, а за наш Дринић својеврсна промоција најпризнатије манифестације у региону.

Facebook