Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Општина Петровац учествовала на трећем “Сајму завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу” у Новом Саду

Najnovije aktuelnosti

Дана, 13. фебруара 2022. године у хали “Мастер” у Новом Саду одржан је трећи “Сајам завичаја – завичај кроз привреду, туризам и културу”.

Манифестација је одржана под покровитељством Покрајинског фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону. Преко 100 излагача из Србије и окружења имало је прилику да представи свој завичај, аутентичност поријекла и културну баштину српског народа. На свечаном отварању Сајма завичаја, излагаче и госте поздравио је Душко Ћутило, директор Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону. Том приликом је истакао да је изузетно поносан на све који су дали свој допринос да ова манифестација заживи. У даљем обраћању ову манифестацију су подржали помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић и Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић. Богат културно-умјетнички програм употпуниле су бројне пјевачке и свирачке групе, а одржан је и концерт Сњежане Ђуришић. Општину Петровац представљала је “Туристичка организација општине Петровац” Дринић, а према ријечима директорке ове установе Бранке Мораче, ова манифестација је и те како значајна за очување традиције српског народа и завичаја.

– Изузетно смо поносни будући да већ трећи пут учествујемо на оваквој манифестацији и да смо се окупили око заједничког интереса, а то је свакако очување баштине српског народа, као и међусобна сарадња са институцијама Републике Србије. Рад на повезивању и очувању културних и економских идеја нашег народа свакако је од важног значаја за наше будуће кораке. Општина Петровац има велики туристички и привредни потенцијал, а ова манифестација је својеврсна прилика да то и промовишемо, – истакла је Морача.

Facebook