Општина Петровац - Дринић

Званична wеб презентација општине

Оснивачка скупштина Пчеларског друштва “Меденац”

Najnovije aktuelnosti

У сали Скупштине општине Петровац, Дринић и у организацији иницијативног одбора пчелара Дринић, у сриједу је одржана оснивачка скупштина пчелара Дринића, којој је присуствовало 15 пчелара из овог мјеста.
Овом приликом, одлучено је да ће удружење дјеловати под називом Пчеларско друштво “Меденац“, Дринић. Донесена је одлука да предсједник друштва буде Ново Пећанац, који је уједно и предсједник Управног одбора, док су за чланове тог одбора именовани Миле Бањац и Марко Качар. За предсједника Наѕорног одбора именован је Жарко Ковачевић, а чланови тог тијела су Брацо Бурсаћ и Дејан Кецман, док је за секретара друштва изабран Јован Бркљач. Поред усвајања оснивачког акта и именовања органа управљања, на оснивачкој скуштини донесен је и Статут овог друштва.
Скупштини су присуствовали и представник Шумског газдинства „Оштрељ, Дринић“, Дејан Прошиц, директор Опште пољопривредне задруге из Дринића, Боро Кецман и представница Еко друштва и Основне школе из Дринића, Рајка Ђумић, пошто је сарадња поменутог предузећа, установе и организација са „Меденцом“ изузетно значајна за ово пчеларско друштво.
Поред поменутог, циљ „Меденца“ јесте и повезивање пчелара са подручја општине Петровац, Дринић због успјешнијег пчеларења, узајамне помоћи и размјене искуства, као и омасовљење овог друштва популаризацијом пчеларске дјелатности.
Присутне пчеларе поздравио је и начелник општине Петровац, Дринић, Миланко Бркљач, који им је овом приликом пожелио много среће и успјеха у будућем раду и напоменуо да могу рачунати на помоћ Скупштине Општине Петровац, Дринић, јер је пчеларство једна од дјелатности у коју на овом подручју треба и мора да се улаже.

Facebook